Meer smaak, meer structuur en meer afwiseling

Receptinspiratie

Als je kindje 6 maanden of ouder is dan kan je het principe van de bevroren blokjes nog prima gebruiken. De recepten die je hier vindt zijn dus gebaseerd op de blokjes zoals je geleerd hebt om ze te maken.

Smaken en structuren

De blokjes hoeven vanaf nu niet meer helemaal fijn gepureerd, maar ze mogen grover en kleine stukjes bevatten. Probeer structuren uit om er achter te komen waar jou baby aan toe is. We gaan de combinaties ook wat complexer maken. Om met smaken te oefenen kun je nu kruiden of specerijen toevoegen.

Hoeveelheid

In de recepten wordt elke keer van 30-40 of 50 gram uit gegaan (3, 4 of 5 blokjes). De verhoudingen zijn de recepten, maar je kunt de hoeveel gerust vermenigvuldigen om op een goede hoeveelheid voor je kindje uit te komen. De hoeveelheid is voor elke baby anders en ook anders voor een baby van 6 maanden dan voor een baby van 12 maanden.

Hoe lees je de recepten?

Je begint in het midden te lezen, daar zie je het hoofdingredient staan. Je volgt één van de routes naar de buitenkant toe om te zien wat een lekkere smaakcombinatie is. In de legenda kun je opzoeken wat de precieze smaken zijn. Smakelijk!