5-daagse online cursus babyhapjes maken

 

Binnen 2 uur alle hapjes voor de eerste 2 maanden klaar

Herken je dit?

R
Je baby mag bijna gaan eten, je hebt er zin in! Aan de andere kant vind je het ook lastig hoe je het het beste aan kunt pakken
R
Je vindt alle verschillende adviezen verwarrend
R
Je weet niet goed welke smaken wel en niet goed combineren en welke smaken geschikt zijn voor je baby
R
Je hebt een voorkeur voor verse babyhapjes, maar het lijkt je ook wel gedoe om alles zelf te maken
R
Je hebt het druk, dus je bent op zoek naar een makkelijke oplossing
R
Je wil je baby graag gezond leren eten en je hoopt dat je kindje straks gezellig mee kan eten aan tafel
Ik ben helemaal enthousiast over de cursus van Roos! Bij mijn eerste dochter maakte ik ook de babyhapjes al zelf, maar op deze manier is het veel makkelijker om te variëren en dus veel verschillende smaken aan te bieden. Het scheelt je ook heel veel tijd!
Jeske Vermeulen en baby Suus

Een gezond eetpatroon met zelfgemaakte babyhapjes

Alle onderzoeken over gezond eten zijn het erover eens, groenten en fruit zijn goed voor je! Daarom is het ook erg belangrijk dat je baby juist deze producten goed leert eten.

Deze cursus heeft daarom veel aandacht voor het leren eten van groenten en fruit door middel van smaakvolle zelfgemaakte groente – en fruithapjes.

Het eetpatroon wat een kindje in de eerste twee jaar van zijn leven aangeleerd krijgt houdt hij vaak later in zijn leven ook vast. De babyfase is de belangrijkste fase voor het ontwikkelen van een gezond eetpatroon!

Baby’s die zelfgemaakte babyhapjes hebben gehad, eten méér groenten en fruit als ze ouder zijn dan kinderen die kant en klare babyvoeding hebben gehad en hebben een gezonder eetpatroon.

In deze 5-daagse cursus krijg je alle kennis en tools om binnen 2 uur tijd alle babyhapjes voor de eerste twee maanden voor te bereiden

Maandag         Een gezond eetpatroon start nu

Dinsdag           Is jouw baby klaar voor de eerste hapjes?

Woensdag      Aan de slag

Donderdag     De komende 2 maanden

Vrijdag             Webinar

OVERZICHT VAN ALLE LESSEN

Les 1:

Een gezond eetpatroon start nu

Video-les over een gezond eetpatroon en over starten met babyhapjes

Les 2:

Klaar voor de eerste hapjes?

Checklist – klaar voor de eerste hapjes en voorbereidingen voor koken

Les 3:

Aan de slag

Hapjes maken. Je krijgt instructiefilmpjes en een digitaal receptenboek

Les 4:

De komende twee maanden

Je krijgt een dagschema voor de komende twee maanden en allergie informatie

Les 5:

Webinar

Alles over babyvoeding en ruimte voor al jouw vragen

Bonus

e-book cadeau

Hoe wordt je baby een goede eter?

Resultaten bij volgen cursus

=
Je vriezer ligt vol met babyhapjes, door het handige menu weet je precies wat je elke dag kunt geven
=
Je hebt de kans op allergieën bij je kindje verkleind
=
Door je goede voorbereiding hoef je niet meer elke avond iets aparts voor je baby maken, dat maakt je avond relaxter
=
Je baby heeft de pure smaak van groenten en fruit leren kennen en accepteert nieuwe smaken makkelijker
=
Je baby heeft de basis gelegd voor een gezond eetpatroon
=
Je kindje is gezellig aan tafel en eet goed mee

5-daagse babyhapjes maken start MAANDAG

Dankzij de recepten en het schema van Mama Roos wist ik precies wat ik ons zoontje kon gaan geven vanaf 4 maanden. Ook groentesoorten die wij zelf amper eten zoals pastinaak. De recepten zijn heel gemakkelijk en heb je zo gemaakt. Daarna kan het leukste stuk beginnen; alles samen proeven en ontdekken!
Michiel van der Velden en baby Loek

Roos – Mama Roos

Ik ben moeder van Veere (3), Sterre (2) en Rosa (0). Ook ben ik Food Innovator en docent op de HAS Hogeschool. Ik heb een achtergrond in voeding en in gezondheidspsychologie.

Ik ben veel met eten en gezondheid bezig. Toen Veere haar eerste hapjes mocht gaan eten ben ik me gaan verdiepen in de wereld van babyvoeding zodat ik haar een zo goed mogelijke start zou kunnen geven. Dat is gelukt! Ze is een hele goede eter, ze lust alles en is (meestal) heel gezellig aan tafel. Sterre eet ook goed en is een echte lekkerbek. Ik geniet er enorm van om mijn dochters gezond te leren eten.

In de zomer van 2018 deed ik mee aan het TV programma ‘De Nieuwe Lekkerbek’ van omroep MAX. De jury was erg enthousiast over mijn babyhapjes, dus ik mocht naar de finale met mijn concept. Heel tof dat topkoks als Robert Kranenborg en Alain Caron mijn hapjes konden waarderen.

Alle leuke reacties die ik kreeg na de uitzending inspireerden me om deze online cursus te ontwikkelen. Zo kan ik iedereen helpen om gezond en lekker te koken voor baby’s.

Een gezonde lifestyle draagt in mijn visie bij aan geluk. Daarom is het mijn passie om baby’s een geweldige start te geven.

 

 

 

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik kan helemaal niet goed koken, kan ik dan wel babyhapjes maken?
Ja, je hoeft zeker niet goed te kunnen koken. Voor het maken van babyhapjes heb je weinig vaardigheden nodig. Je moet wel groenten kunnen koken ?

Welke keukenapparatuur heb ik nodig om de babyhapjes te kunnen maken?
Je hebt minstens 1 kookpan nodig. Hoe meer pannen je hebt, hoe sneller je alles voorbereid hebt. Idealiter heb je 5 kookpannen. Heb je er minder, dan moet je het gewoon in kleinere stappen maken.

Je hebt ijsblokvormpjes nodig. Bij de AH verkopen ze hele fijne vormen met een dekseltje erbij. Dit is het meest hygiënisch. Maar ook met andere ijsblokvormpjes kun je aan de slag. Het is wel handig als je meerdere vormen hebt. Ik adviseer je om er minstens 4 aan te schaffen.

Je hebt iets nodig om te pureren, dit hoeft zeker geen speciale ‘babycook’ te zijn, een keukenmachine of staafmixer werkt net zo handig.

Heb je echter wel een speciale babycook of stomer/blender? Deze kun je ook prima gebruiken, heel handig en hier kun je alle recepten mee maken. Ik kan je alleen niet beloven dat je dan binnen 2 uur klaar bent met de voorbereidingen omdat je dan maar met één apparaat werkt in plaats van dat je verschillende pannen op het vuur hebt staan.

Je hebt een vriezer nodig. Ik heb zelf één la van de vriezer in gebruik voor de hapjes, dat is meer dan genoeg.

Mijn baby is al ouder dan 4 maanden, heb ik dan nog iets aan de cursus?
Ja, je kunt er ook voor kiezen om later te beginnen het het geven van hapjes. Als je tussen de 4 en de 5,5 maand begint dan kun je deze cursus goed gebruiken. Als je baby al 6 maanden is geweest dan kun je beter kijken op lekkerlereneten.mamarooskookt.nl Omdat je levenslang toegang krijgt kun je deze cursus ook bij een volgend kindje weer gebruiken.

Hoe lang krijg ik tijd om de cursus af te ronden?
Je krijgt alle inhoud van de cursus in je mailbox. Dat betekent dat wanneer je de mails bewaart, je er altijd toegang toe hebt.
Wijkt jouw aanpak af van wat het consultatie bureau aanbeveelt?
Nee, mijn ervaring is alleen dat het consultatiebureau wel adviezen geeft, maar hier geen praktische invulling voor heeft. Deze cursus houdt zich wel aan de adviezen van het voedingscentrum en het consultatie bureau, maar maakt het toegankelijk en praktisch toepasbaar.
Kost het me veel tijd om de cursus te volgen?
Zeker niet, het levert je juist tijd op. Doordat je alle babyhapjes voorbereidt kost het op het moment dat je de hapjes gaat geven maar weinig tijd. Bovendien is de cursus online, dit houdt in dat je het kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Als je baby even ligt te slapen bijvoorbeeld. Je hoeft de cursus niet in één keer te volgen, maar je doet het beetje bij beetje op een moment waarop jij tijd hebt.
Hoe wordt de cursus aangeboden?
Je krijgt elke dag een mail met de informatie die je op die dag nodig hebt. Als je de mails bewaart heb je dus ook altijd toegang tot alle bestanden en filmpjes die ik met je deel.
Het systeem met ingevroren hapjes werkt super handig! Helaas was Tessa in het begin wat minder enthousiast over vaste voeding dan ik… Maar we hebben het volgehouden, elke dag een heel klein beetje proberen. En dat heeft gewerkt! Tessa is inmiddels 1 jaar en ze eet nu werkelijk alles wat we haar voorschotelen.
Floor Binkhorst en baby Tessa